Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

cnlarge

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/china.gifChina is een land dat bij westerlingen al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. Het overgrote deel van die periode was het land vrijwel gesloten voor westerlingen. Zo’n twintig jaar nu is het immense land opengesteld en elk jaar nemen weer meer reizigers een kijkje in dit fascinerende land.

China verkennen is niet iets wat je ‘even’ doet. Het land is zeer uitgestrekt en net zo groot als Europa en de Russische federatie samen. China is een land van verschillen, zowel in landschap als in klimaat en bevolking. Zie je de mensen in de traditionele bergdorpjes nog met paard en wagen kuieren, in de moderne steden zijn de jongeren verslaafd aan computerspelletjes en MTV. Voor de reiziger is China een fascinerend land, waar ontzettend veel te zien is. Wat dacht je van de miljoenenstad Beijing (Peking), met bezienswaardigheden als de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel, of de stad Xi’An met het majestueuze terracotta leger van de Qin-dynastie. En natuurlijk vind je in China de wereldberoemde Chinese Muur, die met een lengte van maar liefst 6335 kilometer door het landschap slingert.

 

Tof:

 

China heeft onnoemlijk veel bezienswaardigheden, een fascinerende cultuur en een natuur die varieert van het tropische regenwoud in het zuiden tot het Himalayagebergte in het westen.

 

Wat we niet willen missen:

-      natuurlijk de Chinese Muur

-       het Terra Cotta leger in Xi’an

-       de panda’s in Chengdu

-       Tibet (oa het Potala Palace)

 

Niet zo tof:

 

In veel gebieden wordt er bijna geen Engels gesproken en ons Chinees is ook niet al te best. Bij het naar de weg vragen zullen ze je altijd ergens naartoe sturen, ook al hebben ze geen idee waar je moet zijn. Voor je het weet heb je dan de hele stad gezien behalve wat je eigenlijk echt zoekt.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       rochelende chinezen

-       eten waar we niet van weten wat het is (of is dit mss een voordeel?)