Reisperiode:

van 25 juni 2012 tot en met 14 juli 2012

Traject:

Colombo - Anuradhapura - Aukana - Ritigala - Minneriya NP - Sigiriya - Dambulla - Kandy - Ella - Arugam Bay -  Mirissa - Negombo

Vlucht:

Geboekt via: Kilroy Travels

Maatschappij: Qatar Airways

Heenvlucht:

Brussel - Doha

vertrek: 16u          aankomst: 23u25 (+1u)

Doha - Colombo

vertrek: 1u            aankomst: 8u25 (+2u)

Terugvlucht:

Colombo - Doha

vertrek: 20u25          aankomst: 22u45

Doha - Brussel

vertrek: 8u35            aankomst: 14u30

Nuttige info: 

Geld: je kan vrijwel overal terecht met Maestro en Mastercard, uiteraard wordt ook Visa aanvaard. Het gootste bedrag konden we afhalen in Hatton Bank; 50.000 Rs in 1 keer. Ook Sampath Bank geeft per transactie 40.000 Rs.

 

De producten die je koopt in de supermarkten en ook kleine shops vermelden altijd de prijs die je ervoor moet betalen. Deze staan standaard op de verpakking gedrukt dus kan je gemakkelijk in het oog houden bij het afrekenen.

 

Een Cultural Triangle ticket bestaat niet meer sinds 2012, voor alle sites verspreid over Sri Lanka betaal je nu telkens apart de inkom en dit valt een pak duurder uit !

 

Mensen die rondwandelen aan de busstations durven wel eens bewust verkeerde info geven zodat je een bus of aansluiting zou missen. Over het algemeen zijn de Sri Lankanen heel vriendelijk en te vertrouwen, maar op deze plekken vaak niet. Informeer dus bij verschillende mensen en dubbel check de info die je krijgt.

Colombo

Overnachting

Tropic Inn

De Vos Avenue 19

ontbijt - gratis Wifi - airco

prijs: 5625 Rs

commentaar: ongezellige kamer met klein raampje en eenvoudige badkamer. Aan de buitenkant van het gebouw zie je niet eens dat het een hotel is. Ligging in de wijk Bambalapithya op wandelafstand van het treinstation.

To Do

Wandeling door het centrum

We waren gelukkig maar 1 dag in het drukke Colombo, wij vonden dan volstaan om een indruk te hebben van de hectische stad. Gezellige plekjes of parken hebben we er niet gevonden. Langs de andere kant zijn we wel blij dat we Colombo gezien hebben, hoewel we het niet noodzakelijk zouden aanraden.

prijs: gratis

Vervoer

shuttle: luchthaven - busstation

tijd: 5 min.

prijs: gratis

info: Als je de luchthaven buiten gaat kan je daar een gratis bus nemen naar het busstation (info te verkrijgen aan tourist info)

 

bus: busstation - Fort trainstation

tijd: 1u 15min.

prijs: 200Rs/p

 

trein: Fort trainstation - Bambalapitiya (centrum, Colombo 4)

tijd: 30min.

prijs: 10Rs/p

info: op onze trein zat niet heel veel volk, maar als je tijdens de spitsuren een trein zou moeten nemen is het beter om met een tuktuk naar je hotel te gaan

 

tuktuk: Bambalapitiya (centrum, Colombo 4) - Fort trainstation

tijd: 25min.

prijs: 300Rs

Anuradhapura

Overnachting

Grand Tourist Holiday Resort

Zijstraat van Harischandra Mawatha (aan meer)

van hieruit kan je in de verte de dagoba van Mihintale zien

ontbijt - TV - fan (airco mogelijk) - gratis Wifi

prijs: 2800 Rs voor double room en tax inbegrepen (na onderhandelen)

commentaar: heel verouderde kamer, niet proper. Wel leuke ligging met zicht over het meer en een aangenaam terras voor het ontbijt en/of diner, dat was voor ons doorslaggevend. In de straat waar dit hotel gelegen is zijn er heel wat verschillende logementen, wij kozen voor het openluchtgevoel van deze plek omdat we liever lang buiten zitten dan op onze kamer.

To Do

Verschillende dagoba's

In principe moet je inkom betalen in de vorm van een algemeen inkomticket voor alle dagoba's. Dit koop je aan de inkom van Jetavanarama Dagoba. Wij bezochten alle sites met de fiets en nergens werd ons gevraagd een ticket te laten zien. Bovenstaande dagoba wilden we als laatste bezoeken, daar konden we echter niet meer geraken zonder ticket.

Per fiets is een leuke manier om de sites te verkennen, ze liggen allemaal vrij dichtbij elkaar en dat was maar een geluk ook gezien we alletwee met een roestbak rond reden.

prijs: 300Rs/fiets, verder gratis inkom in ons geval. Een inkomticket kost anders 20USD/p, naar ons gevoel een veel te hoge prijs voor wat er te zien is.

 

Mihintale

Met een tuktuk lieten we ons naar de site rijden (prijs voor de tuktuk was 1200Rs heen/terug). Daar begint te beklimming naar de tempel via 1840 trappen. Mihintale is dus hoog gelegen, daardoor krijg je boven ook een fantatisch zicht over de omgeving. Je bezoekt er een tempel in de rotsen, een groot boeddhabeeld en je kan er nog een rots beklimmen zodat je nog enkele stapjes hoger geraakt voor een algemeen overzicht.

prijs: 500 Rs/p

Vervoer

trein: Fort trainstation (colombo) - Arunadhapura

tijd: 6u 25min. (v: 10u05 - a: 16u30)

prijs: 290Rs/p - 2e klasse

 

tuktuk: New town station - hotel (gelegen aan het meer)

tijd: 10 min.

prijs: 150Rs

 

taxi: van Anuradhapura via Aukana, Minneriya NP, Sigiriya en Dambulla naar Kandy

tijd: 2 dagen

prijs: 14000Rs voor de taxi na afdingen, de beste prijs in het hotel was 24000Rs

info: we stopten in Aukana bij de buddha van 12m - in Ritigana bij ruÔnes van een klooster - Minneriya NP voor zijn olifanten - Sigiriya voor de lion rock - Dambulla voor de rock temple (caves) & golden temple

Aukana

To Do

Aukana Buddha

Een groot boeddhabeeld dat uitgehouwen is uit de rotsen, best indrukwekkend. Meer dan dat is er niet te zien, maar het is mooi.

prijs: 500 Rs/p

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Ritigala

To Do

Ruines van een klooster in de jungle

Dit was een voorstel van onze gids/chauffeur, wij vonden het maar niets. De jungle was in het seizoen dat wij het bezochten niet veel meer dan een droog bos met hier en daar nog een streepje water in een kleine stroom. Het gaat hier ook echt wel om ruines, je ziet niet veel meer dan restanten van wat ooit gebouwen waren en dat dan nog een keer beperkt tot lage muren.

prijs: 1300 Rs/p

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Minneriya NP

To Do

Minneriya NP

We gingen op zoek naar olifanten en kregen er heel wat te zien. Met dieren moet je altijd wat geluk hebben en dat geluk hadden wij die namiddag. Minstens honderd olifanten, jammer genoeg ook bijna eveneel jeeps. Een druk bezocht park, best mooi, maar naast olifanten hadden we geen dierengeluk.

prijs: 4000 Rs voor jeep met 2p (na onderhandelen maar kan mss nog wel goedkoper) + 5870 Rs/2p voor inkom NP, service charge en tax jeep te betalen aan inkom van het park

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Sigiriya

Overnachting

The Lion Rock Hotel

Vlakbij Lion Rock

Nieuw hotel op aanraden van chauffeur, ook Grand Regent bezocht maar was veel minder

zonder ontbijt met fan

prijs: 3500 Rs voor double room en tax inbegrepen

commentaar: een propere kamer, ruim, evenals de badkamer al hing daar een niet zo aangename geur. Best een leuk domeintje met een oke restaurant.

To Do

Lion Rock

Zoals je hieronder kan lezen beklommen wij de buur-rots van Lion Rock. Groot voordeel: de inkomprijs is enorm laag, het uitzicht is krak hetzelfde met nog dat voordeel dat je een mooi zicht hebt op de Lion Rock zelf !

prijs: voor Lion Rock zelf betaal je 25 a 30 US, wij beklommen de berg ernaast: Pidurangala Cave Temple waar de inkomprijs 200 Rs/p bedroeg

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Dambulla

To Do

Rock Temple (caves) & Golden Temple

Een indrukwekkend gebouw met een gigantische gouden boeddha onthaalt de pelgrims en toeristen. Ook hier moet je eerst heel wat trappen beklimmen voor je aan de rotstempels komt. Deze zijn stuk voor stuk heel knap met kleurrijke boeddhabeelden in alle maten en posities.

prijs: 1300 Rs/p

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Kandy

Overnachting

Freedom Lodge

Saranankara Road 30

ontbijt - gratis Wifi - klein terras - fan

prijs: 3500 Rs voor double room en tax inbegrepen

Commentaar: in dit straatje vergeleken we een aantal verschillende hotelletjes waarbij onze keuze op de Freedom Lodge viel omwille van de prijs/kwaliteit die naar ons gevoel wel goed zat. Een aangename familie verwelkomt je in hun huis, zowel man als vrouw spreken goed Engels. Een eenvoudige ingerichte kamer, maar wel netjes. Het warm water in de douche werkt met een elektrische douchekop, dat gaf soms schokjes als je aan de kraan kwam. We hadden ook een smal balkon.

To Do

Temple of the Tooth

Absoluut indrukwekkend maar o zo druk. We brachten een halve dag door op het domein van de tempel en dat tussen ongelofelijk veel pelgrims en hun offers.

prijs: 1000 Rs/p

 

Bahirawakanda Buddha

Het grote, witte boeddhabeeld dat van op een heuveltop uitkijkt over de stad. Je kan er makkelijk te voet naar toe, maar de tempel zelf stelt niks voor.

prijs: 200 Rs/p

 

Hindu Temple op Kotugodale Veediya

Een mooi exemplaar van een hindutempel midden in de stad.

prijs: gratis

Vervoer

zie bij Anuradhapura

Ella

Overnachting

The View

Op berg gelegen, niet ver van Zion GH

zonder ontbijt (wel mogelijk a la carte) - fan - gratis Wifi

prijs: 2000 Rs + 10% tax = 2200 Rs voor double room

Een splinternieuwe plek met leuke kamers, een mooie tuin met een fantastisch uitzicht over de groene omgeving. Een ideale plek om uit te rusten en te genieten van het landschap, weg van alle drukte. Een tiental minuutjes wandelen naar die ene straat in het centrum.

To Do

Verschillende wandelingen

Deze mooie en groene omgeving met zijn vele theeplantages is geliefd bij wandelaars. Wij wandelden richting de 9-arches bridge en bezochten de Rawana Ella Falls (met een busje). Deze laatste waren ondanks het droge weer toch heel mooi, je kan hier een verfrissende duik nemen. De watervallen liggen wel vlak naast de grote baan dus in dat opzicht niet heel idyllisch.

prijs: gratis, map verkrijgbaar in guesthouse

Vervoer

trein: Kandy - Ella via Peradeniya

tijd: 7u 55min. (v: 8u20 - a: 8u35 --> v: 8u50 - a: 16u15)

prijs: 240Rs/p - 2e klasse

Arugam Bay

Overnachting

Sandy Beach Hotel

zonder ontbijt (wel mogelijk) - fan - gratis Wifi - terras

prijs: 3500 Rs + 150 Rs tax = 3650 Rs voor double room

commentaar: een nieuw hotel, wij waren de eerste gasten die er logeerden. Gelegen vlak op het strand, een leuk balkom met zeezicht en beneden is er een (zand)tuintje met zicht op zee. Gelegen tegenover Sam's Hut, centraal en op wandelafstand van alle eettentjes.

To Do

Surfen (bij de beste surfspots van AziŽ)

Zelf niet geprobeerd, enkel gekeken naar diegenen die er zich wel aan waagden. Het is een strandbestemming, dus zonnekloppen is de boodschap hoewel er een lang zandstrand is waar je dus zeker ook goed kan wandelen.

prijs: verschillende shops verhuren surfboards

Vervoer

taxi: Ella - Arugam Bay

tijd: 3u

prijs: 7500Rs na onderhandelen

info: wij deelden de prijs met een ander koppel en betaalden 3800Rs, in het centrum zijn er verschillende taxi's die staan te springen om je te vervoeren

Tissamaharama (Yala NP)

Overnachting

Lakeside Tourist Inn

ontbijt - fan - gratis Wifi (werkte niet bij ons)

prijs: 4500 Rs voor double room en tax inbegrepen (wij betaalden 3900 omdat er geen ontbijtpakket klaargemaakt was voor onze trip naar het NP)

commentaar: verouderde kamers, maar best nog oke. Er was ook tv op de kamer, in principe te betalen, maar wij konden hem doen werken door een gepaste stekker in te steken.

Er is ook een zwembad, maar dat hebben wij niet uitgeprobeerd en zag er ook niet zo uitnodigend uit.

To Do

Yala NP

Wij kwamen met als hoofddoel; luipaarden spotten. Jammer genoeg zijn we er niet in geslaagd, tenzij je die ene meerekent die we zelfs met de verrekijker van op afstand amper konden zien.

Jammer dat alle chauffeurs van de jeeps zo erorm snel rijden en van de ene plek naar de andere racen. Genieten van de omgeving was er daardoor niet altijd bij. Op zich een vrij mooi park, al liet het bij ons geen speciale indruk na.

prijs: 11000 Rs/2p all in (jeep, inkom, tax) startprijs was 14800 Rs/p all in bij hotel

Vervoer

tuktuk: Arugam Bay - Pottuvil

tijd: 5 min.

prijs: 140Rs na afdingen

 

bus: Pottuvil - Monaragala

tijd: 1u 55min. (v: 8u10 - a: 10u05)

prijs: 120Rs, vroegen eerst 198Rs/p

 

bus: Monaragala - Buttela

tijd: 40min. (v: 10u20 - a: 11u)

prijs: 41Rs/p

 

bus: Buttela - Kataragama

tijd: 1u 10min. (v: 13u - a: 14u10)

prijs: 86Rs/p

 

bus: Kataragama - Tissamaharama

tijd: 40min. (v: 14u10 - a: 14u50)

prijs: 34Rs/p

 

tuktuk: busstation Tissamaharama - Tourist Inn Guesthouse

tijd: 5min.

prijs: 100Rs

info: de afstand van het busstation naar het guesthouse is ongeveer 1km en eventueel ook te voet te doen. Je kan de buschauffeur vragen om te stoppen als hij het guesthouse passeert maar daar hadden wij te laat aan gedacht.

Mirissa

Overnachting

Ocean Moon

zonder ontbijt (wel mogelijk a la carte) - fan - koud water - gratis Wifi en computers gratis te gebruiken

prijs: 2000 Rs + 10% tax = 2200 Rs voor double room

commentaar: triestige, vochtige bungalow maar wel aan het strand gelegen. Zeer primitieve kamer met nog primitievere badkamer met uiteraard enkel koud water.

To Do

Paalvissers in Weligama

Wij hebben ze jammer genoeg niet gezien, vermoedelijk vanwege een te wilde zee. Als je een kans wil wagen, dan moet je dit 's ochtendsvroeg doen.

prijs: gratis

vervoer: je kan een bus nemen naar Weligama en dit kost je 20Rs/p

Vervoer

bus: Tissamaharama - Mirissa

tijd: 3u 15min. (v: 10u55 - a: 14u10)

prijs: 150Rs/p

Negombo

Overnachting

Rani Beach Resort

ontbijt - airco - tv - gratis Wifi - terras - ijskast - zwembad

prijs: 2000 Rs + 10% tax = 2200 Rs voor double room

commentaar: Het is een hotel en we betaalden een stevige hotelprijs, de kamer vonden we in vergelijk heel triestig. Vooral heel verouderd en ook niet echt proper. We kregen een kamer met een gigantsich terras, maar helemaal niet gezellig. Het zwembad is super en wordt perfect onderhouden. Leuke was natuurlijk het ontbijt na 3 weken van alleen maar toast met eieren en confituur. Op verzoek werden er voor ons wentelteefjes gemaakt en dit op een ochtend dat er verder bijna enkel "warm eten" geserveerd werd zoals rijst, bonen, loempia's, noodles,...

Het hotel is leuk gelegen en ook weer op wandelafstand van winkeltjes en restaurantjes. Des te meer je richting de chiquere hotels wandelt, des te moderner en duurder worden de restaurantjes maar het is er ook wel dat ietsje gezelliger.

Vervoer

minibus: Mirissa - Colombo (Pettah)

tijd: 4u 10min. (v: 7u50 - a: 12u)

prijs: 370Rs/p + 370Rs extra voor onze rugzakken

 

minibus: Colombo (Pettah) - Negombo

tijd: 1u 50min. (v: 12u10 - a: 14u)

prijs: 90Rs/p - vroegen eerst 150Rs/p

 

tuktuk: Negombo centrum - Hotel Rani Beach Resort

tijd: 10min.

prijs: 300Rs

 

tuktuk: Hotel Rani Beach Resort - airport

tijd: 30 min.

prijs: 600Rs

 

TeamCameltoe_Sponsors_htm_smartbutton2.gif