Op deze pagina kan eender wie ons een opdracht geven en ons op die manier een kans geven om een extra zakcent te sparen.

 

Hoeveel je geeft heeft geen belang, zolang de opdracht min of meer haalbaar is maar vooral origineel en plezant om uit te voeren, zullen wij onze uiterste best doen ze te realiseren.

 

Ben jij een gulle schenker of wil je dat we zweten om een extraatje te verdienen, klik dan hier om een opdrachtenformulier in te vullen.

 

Enkele voorbeelden van opdrachten die je ons zou kunnen laten doen:

*       Ga op de foto met een local

*       Eet een cavia in Peru

*       Bezoek x aantal wereldwonderen

*       Stuur ons een postkaart

*       Proef een lokale specialiteit

*       ...

 

Benieuwd of we er iets van terecht brachten? Volg de opdrachten via deze pagina.

 

Uiteraard geldt volgende regel: niet geslaagd voor de opdracht = geen extra centje op onze reisrekening !.

 

 Opdracht 42:

 Kom zoals gepland op 14 februari toe in Zaventem

 Opdrachtgevers:

 Annie en René

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Het lijkt allemaal heel simpel om deze laatste opdracht te doen slagen, maar stel dat we 1 van de 3 vluchten missen...

 Geslaagd ?

 Alle vluchten vertrokken vrijwel stipt op tijd waardoor ook wij zonder enige vertraging in Zaventem toekwamen.

 Opdracht 41:

 Spoel een pikant enchilada gerecht met jalapenos door met een tequila.

 Opdrachtgevers:

 Steve en Eva

 Te verdienen:

 tweemaal € 10

 Opmerking:

Deze opdracht mogen we in twee stukken uitvoeren. Het gerecht met jalapenos zie je niet zomaar overal op het menu, dus dat voeren we uit van zodra we de kans krijgen. Daarna moeten we ons een sombrero aanschaffen en met die kanjer op ons hoofd een tequila drinken. Omdat we die hoed niet lang voor onze terugreis willen aanschaffen wegens te groot en moeilijk om mee rond te reizen zullen we dat tweede stukje van de opdracht later uitvoeren.

 Geslaagd ?

   

Dit deel van de opdracht is alleszins gemakkelijk geslaagd. In een toffe bar in Mérida bestelden we ons een typische Margarita en mochten daarbij de sombrero's opzetten die tegen de muur hingen.

Ook het tweede deel van deze opdracht kregen we op onze voorlaatste dag vervuld. Ik bestelde een enchilada met kip en daarbij een portie jalapenos. Deze pepers waren inderdaad pikant, maar zeker nog eetbaar. Trouwens ook heel lekker en sappig.

 Opdracht 40:

 Breng jullie oude probleem-visakaart terug mee naar huis.

 Opdrachtgevers:

 Walter, Nancy & Sam

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Tijdens onze problemen in Panama om aan geld te geraken heeft mijn nonkel Walter er samen met Dave zijn mama voor gezorgd dat er een nieuwe visakaart onderweg is naar Costa Rica. In ruil daarvoor moeten we onze oude, geblokkeerde visakaart mee terug naar huis nemen.

 Geslaagd ?

 Alle bagage is goed en wel mee thuisgeraakt, al had Dave zijn rugzak wat vertraging opgelopen. Ook de oude visakaart is erbij.

 Opdracht 39:

 Maak jullie goed zichtbaar bij aankomst in Zaventem.

 Opdrachtgevers:

 Christ (mama Line)

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Hoe en waar we het volgende logo opzetten speelt geen rol, als het maar duidelijk zichtbaar is bij onze aankomst in Zaventem op 14 februari.

 Geslaagd ?

 We zijn het rats vergeten om het logo af te printen. Aangezien we vaak onze laptop gebruiken met draadloos internet stappen we niet vaak een internetcafé binnen. We hadden het nochtans klaargezet op onze memorystick om af te drukken, maar... vergeten.

 Opdracht 39:

 Maak een foto voor de Sona gevangenis in Panama

 Opdrachtgevers:

 Toke, Kevin en Thibaut

 Te verdienen:

 € 25

 Opmerking:

In Panama werd een serie opgenomen die zich vooral afspeelde in en rond de Sonagevangenis. Vlak voor de gevangenis, of toch zo dicht mogelijk, moeten we drie personages opschrijven die in de serie spelen en daarvan een foto maken.

Het gaat hier uiteraard om het bekende "Prison Break". Naar wat gevonden hebben over de locatie van de gevangenis zullen we naar Isla Coiba moeten afzakken om de opdracht vervuld te krijgen. Het valt dan ook nog af te wachten hoe gemakkelijk het is om daar te geraken...

 Geslaagd ?

 Na wat opzoekwerk kwamen we aan het strand van Santa Catalina terecht. Ongeveer anderhalf uur varen vanaf de kust ligt het Isla Coiba waar de desbetreffende Sonagevangenis gelegen is. Van op het strand konden we in de verre verte het eiland zien liggen. Een trip ernaartoe is echter zo duur dat we het er niet voor over hadden om ons naar het eiland te laten varen. Het goedkoopste dat we vonden was al passagier meegaan met een boot duikers voor 60USD en daarnaast nog eens 25USD toegang tot het nationale park betalen waartoe het eiland behoort. Dat komt dus op 85USD per persoon wat zeker niet weinig is. We zijn er dus "dichtbij" geweest, maar niet geslaagd wegens te duur.

                    

Op de eerste foto zie je aan de horizon, achter de boten, een grijze landstrook, dat is Isla Coiba. Op de tweede foto wijs ik in de richting van Isla Coiba dat nog veel verder ligt dan het andere eiland op de foto.

 Opdracht 38:

 Zorg op kerstdag voor een witte kerst.

 Opdrachtgevers:

 Bert, Tinne en de kindjes

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Al jaren hopen zij in België op een witte kerst, maar het enige witte is de versiering in hun kerstboom. Daarom moeten wij dit jaar voor een witte kerst zorgen en op kerstdag een sneeuwbal naar mekaar smijten (Line naar Dave). Als hij onderweg smelt is de opdracht alsnog geslaagd. -> Die kans zal wel bestaan aangezien we kerst zullen doorbrengen in het warme Costa Rica ;-)

 Geslaagd ?

 Jazeker, op Kerstdag heb ik (Line) met sneeuwballen (ijsballen) naar Dave gegooid. Mikken is niet mijn sterkste punt, gelukkig was er toch eentje goed raak. Bekijk hier het filmpje.

 Opdracht 37:

 Stuur me een kadootje van over de grens.

 Opdrachtgevers:

 Jente de Graef

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Voor school maakt mijn nicht een taak rond het onderwerp "over de grens". Als we haar iets bezorgen van over de Belgische grens kan ze dat gebruiken in haar presentatie.

 Geslaagd ?

  In deze mooie doos vertrok haar kadootje richting België vanuit Masaya in Nicaragua. Na 5 weken wachten geraakte het pak eindelijk de grens over en kwamen de drie miniflesjes Flor de Cana rum en een portemonneetje bij haar terecht.

 

 Opdracht 36:

 Maak een foto van een lama-foetus op de heksenmarkt in La Paz.

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama Line)

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

We veronderstellen dat het niet moeilijk zal zijn om zo'n bizarre foto te maken of iets wat de heksenmarkt genoemd wordt.

 Geslaagd ?

 Het was even zoeken naar de heksenmarkt, het is immers geen echte markt maar gewoon een straat met "hekserij". Triestig hoe je al die kleine lamaatjes daar ziet liggen.

               

 

 Opdracht 35:

 Maak een foto van de Tuiuiú.

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama Line)

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Deze vogel is het symbool van de Pantanal en tevens de grootste, vliegende vogel.

 Geslaagd ?

 Een makkie ! Vele keren kwamen we deze enorme vogel tegen, zelfs ook al broedend in zijn nest met de kale kopjes van de jongen die er bovenuit kwamen.

 

 Opdracht 35:

 Beklim in Peru de Wayna Picchu gelegen op de site van Macchu Pichu.

 Opdrachtgevers:

 Ludwig en Kristel

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Zelf vonden ze het uitzicht van op dit punt adembenemend. We moeten samen op de foto met de steen waarop de hoogte staat aangegeven.

 Geslaagd ?

  Op deze foto zitten we op de top van de Wayna Picchu na een zware beklimming van een half uur. Het uitzicht was inderdaad perfect met Machu Picchu achter ons, maar de steen waarop de hoogte van Wayna Picchu staat aangegeven hebben we nergens gevonden. Al hebben we dus maar de helft van de opdracht kunnen vervullen, we hebben er alsnog alle centen voor gekregen !

                                   

 Opdracht 34:

 Ga in Costa Rico op zoek naar de nationale trots: de Quetzal.

 Opdrachtgevers:

 Ludwig en Kristel

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Zelf hebben ze geprobeerd om deze vogel te fotograferen, maar het is hen niet gelukt. Hopelijk hebben wij meer geluk.

 Geslaagd ?

 Het is niet alleen mislukt om hem te fotograferen, we hebben die vogel gewoon  niet gezien. Hij leeft in de hogergelegen, koudere gebieden, net iets waar wij niet van houden. We hebben niet genoeg tijd doorgebracht in het leefgebied van de Quetzal om hem te kunnen spotten.

 Opdracht 33:

 Zoek uit (in Peru) wie of wat een "Wawawasi" is.

 Opdrachtgevers:

 Femke, Björn en Sam (FBS)

 Te verdienen:

 € 15

 Opmerking:

Indien we er niet uitgeraken kunnen we op een extra tip rekenen.

 Geslaagd ?

 Bekijk hier het filmpje. Dit is een woord in het Quechua en betekent het volgende: wawa = baby en wasi = huis. Het wordt gebruikt in de zin van een crèche op opvang voor kleine baby's.

 Opdracht 32:

 Dans de tango in Buenos Aires.

 Opdrachtgevers:

 Walter, Nancy en Sam

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Buenos Aires is de hoofdstad van de tango. We moeten beiden apart de tango dansen en dat in een authentiek tangopand.

 Geslaagd ?

 Tijdens een milonga (Argentijnse tango-dansavond) is het mij (Line) gelukt om te dansen met een Argentijn. Het is de gewoonte dat de man de vrouw ten dans uitnodigt en hij zag het wel zitten om mijn geklungel in goeie banen proberen te leiden. Voor Dave was het iets minder evident aangezien ook hij geen pas kent van deze tangodans en in die zin dus niet zomaar op een vrouw wilde toestappen om dan ook nog eens met een half woord Spaans haar ten dans te vragen. De opdracht leek ons veel gemakkelijker dan ze uiteindelijk bleek te zijn. Ook dansen in een authentiek gebouw is niet evident aangezien deze knappe gebouwen ingepalmd worden voor de knappe, maar dure shows.                                                                                          t is niet de beste foto die Dave ooit genomen heeft, maar hier ben ik wel degelijk de tango aan het dansen met een Argentijn.

 Opdracht 31:

 Bezorg mij een persoonlijke boodschap die ik kan verwerken in een verjaardagsfilmpje voor je mama.

 Opdrachtgevers:

 Annie (collega mama Line)

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Op 28 juni werd mijn mama 50 en ter gelegenheid daarvan maakt haar collega een compilatiefilmpje van onze reis tot nu toe en daarin wil ze eveneens een filmpje van ons verwerken.

 Geslaagd ?

 Geslaagd ! In Cathedral Cove in Nieuw-Zeeland namen we een kort filmpje op (in de regen), dit werd door Annie verwerkt in een film van anderhalf uur ! Intussen hoorden we van het thuisfront dat het heel knap ineengestoken is, Annie zal zelfs nog een vervolg maken over de rest van onze reis.

 Opdracht 30:

 Ga ten zuiden van Dunedin (NZ) op zoek naar onze inkervingen in de zandsteenrotsen van Tunnel Beach.

 Opdrachtgevers:

 Koen en Conny (het "Urbanus-koppel" dat we leerden kennen in Australië)

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Om te weten waar we naar op zoek moeten gaan mailden ze ons volgende foto door.

 Geslaagd ?

We hebben er maar liefst 2u over gedaan om de tekst van Conny en Koen terug te vinden en hadden de moed al bijna opgegeven. Op de eerste foto zie je de inkervingen die zij een aantal maanden geleden achterlieten. Op de tweede foto zie je goed het verschil in hoogte met nu en toen, ik moet op mijn tippen gaan staan om hun tekst te kunnen lezen terwijl hij bij Conny op ooghoogte staat. De laatste foto is de boodschap die we zelf achterlieten.

         

 Opdracht 29:

 Maak in NZ een foto van een vogel zonder vleugels of staart.

 Opdrachtgevers:

 Ludwig en Kristel

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

"Het heeft veren maar het ziet eruit als een vacht. Het heeft een lange snavel met vooraan neusgaten. het is zo groot als een kip maar zijn ei is zo groot als een struisvogelei (auw). Zoek hem vooral niet in de lucht maar op de grond waar hij heel de tijd loopt rond te snuffelen."

Dit is de omschrijving die wij kregen doorgestuurd. We hebben een sterk vermoeden dat het om de kiwi gaat !

 Geslaagd ?

 Dat we de kiwi moesten zoeken was ons al snel duidelijk, maar allesbehalve evident. Deze vogel is met uitsterven bedreigd als de mens niet ingrijpt, daarom zijn er verschillende kweekprogramma's opgestart waarna de chicks terug in het wild worden uitgezet maar op een veilige plaats waar ze geen gevaar lopen voor hun vijanden. De kiwi leeft 's nachts en slaapt overdag in een ondergrond hol waardoor het heel moeilijk is hem te zien te krijgen. Voeg daaraan toe dat hij erg zeldzaam is en de kans om hem in het wild te zien wordt vrijwel onbestaande. We bezochten de Kiwi Encounter in Rotorua waardoor we 3 kiwi's te zien kregen die in een speciala donkere ruimte wonen waar dag en nacht omgewisseld wordt zodat je hen in actie kan zien, foto's maken is echter verboden.

 Opdracht 28:

 Eet termieten in Australië.

 Opdrachtgevers:

 Steve (broer Dave)

 Te verdienen:

 € 25

 Opmerking:

Het eten van termieten zou in Australië een echte delicatesse moeten zijn.

 Geslaagd ?

 Bij navraag kwamen we te weten dat de Green Ants eetbaar zijn. De Aboriginals zouden ze ooit gegeten hebben, maar gebruikten de mieren voornamelijk om hun eucalyptusgeur op te snuiven door hun lijfjes te verpulveren. We kwamen nooit een plek tegen waar de mieren aangeboden werden, dus of ze dezer dagen nog als delicatesse beschouwd worden is ons een vraagteken. Nadat we uiteindelijk beslisten om dan maar zelf op zoek te gaan naar de miersoort om ze te proeven konden we ze nergens meer vinden, blijkbaar zitten deze vooral in the northern territory waar we ze massaal tegenkwamen maar daar waren we intussen vertrokken. Uiteindelijk lazen we nog over een restaurant waar ooit een gerecht op het menu stond dat afgewerkt was met de Green Ants, maar dat werd niet meer geserveerd.

 Opdracht 27:

 Ga op zoek naar de Indonesische spreuk "ofschoon verdeeld in stukken, toch één". Zoek naar de juiste vertaling, waar je de spreuk kan terugvinden en maak er een foto van.

 Opdrachtgevers:

 Wille (nonkel Line) - Ann - Amber - Jente

 Te verdienen:

 € 100

 Opmerking:

Deze opdracht merkten we pas op in onze mailbox toen we ongeveer halfweg onze trip door Indonesië waren, we wisten direct dat het niet makkelijk zou worden om ze nog opgelost te krijgen.

 Geslaagd ?

 In het tourist info center probeerden we een vertaling van de spreuk te bekomen, dat bleek iets moeilijker dan verwacht. Uiteindelijk vonden we de oplossing in onze reisgids: "bhineka tunggal ika" of in het Engels "unity in diversity" wat wijst op het feit dat er in Indonesië heel wat mensen met een verschillend geloof samenleven en ze allen met elkaar rekening moeten houden. Deze spreuk is terug te vinden op een soort van wapenschild met de afbeelding van een adelaar met gespreide vleugels. Om daarvan een foto te kunnen maken moesten we een overheidsgebouw binnengeraken (bv. school, politiekantoor) maar aangezien het Balinese Nieuwjaar eraan kwam waren dergelijke instanties voor minstens 4 dagen gesloten. Van achter gesloten deuren hebben we geprobeerd binnen te loeren, maar geen wapenschilden te vinden. Bovendien vertelde een Balinese jongen ons dat het geen al te populaire spreuk is waardoor je ze moeilijk kan terugvinden. Tijdens ons verblijf op de Gili eilanden konden we daar uiteraard ook niet naar op zoek gaan aangezien er daar buiten strand en zee niets te zien is.

Ook al zijn we niet geslaagd in deze opdracht, we hebben er €30 voor gekregen !!

 Opdracht 26:

 Los online een puzzel op en raad welk gezicht erachter schuilt.

 Opdrachtgevers:

 Annie, een collega van Line haar mama

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Om deze opdracht te vervullen moeten we wachten tot we op een plaats komen met een goeie internetverbinding. Waar en wanneer dat zal zijn is ook voor ons nog een vraagteken, we maken er zo snel mogelijk werk van.

 Geslaagd ?

 Ik had maar twee puzzelstukjes nodig om te zien dat het ons mama (Line) was die erachter verstopt zat ! En leuke opdracht die snel vervuld kon worden eens we de goeie verbinding gevonden hadden.

 Opdracht 25:

 Beleef de nieuwste adrenaline-kick in Nieuw Zeeland

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama Line)

 Te verdienen:

 € 100

 Opmerking:

De naam is zorbing. Hierbij rol je een berg af in een enorme plastieken bal.

 Geslaagd ?

 

Het zag er nogal simpel uit om van op zo'n niet al te steile heuvel naar beneden te komen, veel spanning zat daar precies niet in. Tot we het zelf deden ! We kozen ervoor om samen in één bal te kruipen, in dat geval wordt er warm water aan toegevoegd en moet je niet vastgemaakt worden zodat je in "vrije val" naar beneden rolt. Heel erg leuk was dat !

 

 Opdracht 24:

 Identificeer de laatste nieuwkomers op de dienst autoschade van Fidea.

 Opdrachtgevers:

 Collega's van Line

 Te verdienen:

 € 5 per juiste gok

 Opmerking:

Sinds mijn vertrek zijn er al een heel aantal nieuwe mensen begonnen op onze dienst. Aan de hand van een foto moet ik de juiste naam op het juiste gezicht plakken.

 Geslaagd ?

 Eigenlijk een makkie aangezien ik een aantal van de gezichten al een keer gezien had voor ik vertrok en aan de hand van mails van collega's de overige kon oplossen.

Van links naar rechts: Lieve, Kim, Laurien, Tom, Tim en Peter.

 Opdracht 23:

 Ontmoet Kerrie J. Robertson in Nieuw-Zeeland.

 Opdrachtgevers:

 Walter, Nancy en Sam

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

2 jaar geleden reisde nonkel Walter door Nieuw-Zeeland, in Auckland ontmoette hij de zeer sympathieke Kerrie die hem en zijn medereizigers thuis uitnodigde. We moeten contact met haar opnemen, haar vervolgens bezoeken in NZ en een foto maken van ons 3.

 Geslaagd ?

 Tweemaal probeerden we met Mevr. Roberton in contact te komen via e-mail, geen één keer kregen we een antwoord. We zijn dus niet geslaagd in onze opdracht, maar kregen "troostgeld" van maar liefst € 100 voor de moeite ! Toch even vermelden dat dat niet de bedoeling is, het gaat om het plezier om de opdracht uit te voeren in ruil voor een kleine tegenprestatie en geen hopen geld !

 Opdracht 22:

 Zoek het symbool voor welvaart en geluk in het straatbeeld.

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama Line)

 Te verdienen:

 € 5 per foto

 Opmerking:

Swastika of het hakenkruis is het symbool voor welvaart en geluk. Je ziet het op gebouwen, auto's, ... Zoek dit symbool in het straatbeeld en maak een foto van zoveel mogelijk verschillende objecten.

 Geslaagd ?

                 

van links naar rechts, van boven naar beneden: een graf - op een offerkastje bij iemand thuis - bloemen in de vorm van de swastika - op een affiche die we zien hangen op een muur tijdens het voorbij rijden - tegels op de muur van een school - een bureau - de deuren van een tempel - op kleding - een keizerlijke graftombe

 Opdracht 21:

 Zoekopdracht naar Chinese gelukskarakters, hun symbolen en betekenis..

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama van Line)

 Te verdienen:

 € 5 per karakter, € 10 met betekenis

 Opmerking:

Fu - Lu - Shou - Xi - Cai - He - Ai - Mei - Ji - De

Deze 10 Chinese gelukskarakters kan je terugvinden op de gevels van de huizen. Zoek hiervoor eerst de Chinese schrijfwijze, maak er een foto van en onderzoek de betekenis ervan.

 Geslaagd ?

 De betekenis van de karakters hebben we kunnen ontcijferen met de hulp van Sun, een Chinees meisje uit onze groep tijdens de trekking door Tibet. Jammer genoeg bleken we maar 3 karakters juist te hebben hoewel we in totaal 29 foto's maakten van dergelijke Chinese tekens. Dat komt doordat we, op Pingyao na, altijd in grote steden verbleven waar deze traditie niet wordt verdergezet. In Pingyao verbleven we in het oude stadsgedeelte en daar vonden we dan ook ongelofelijk veel van deze tekens boven de inkom van de huizen, maar het bleek heel vaak om hetzelfde teken te gaan dat op verschillende manieren kan geschreven worden. Hieronder de verklaringen van de Chinese tekens:

    fu = gezegend zijn

ji = veelbelovend     de = goed zijn voor je medemens

We hebben er slechts 3 kunnen terugvinden aan de huizen:

fu      ji     de

Aan onze opdrachtgeefster op te bepalen in hoeverre we geslaagd zijn. Gelukkig stuurde ze ons alle 10 de symbolen door, anders hadden we er waarschijnlijk nog veel minder gevonden aangezien er enorm veel verschillende gelukskarakters blijken te bestaan.

 Opdracht 20:

 Eet Doerian in Indonesië.

 Opdrachtgevers:

 Sandy en Luc (Jens en Niels)

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Deze vrucht ruikt verschrikkelijk, hoe ze smaakt zullen we binnenkort weten. Ook dit moeten we bewijzen aan de hand van een foto.

 Geslaagd ?

 Tijdens een uitstap in Tana Toraja houden we een man tegen die een aantal stuks doerian vervoert op zijn brommer, van hem kopen we er 3. De geur van het fruit komt al direct op je af en echt aangenaam is dat niet. We zetten ons iets verder aan de kant om deze delicatesse uit te proberen, want dat is het echt voor vele Aziaten. Ook onze gids is er zot van. Binnen in de stekende vrucht zitten aparte ronde vruchtjes met een grote, bruine pit en hetgene daarrond moet je opeten. Het vruchtvlees is heel slijmerig en helemaal niet sappig. We eten elk een aantal stuks maar lekker vinden we het niet. De smaak blijft lang in je mond hangen en is niet bepaald aangenaam. Een favoriet zal het nooit worden, ik denk zelfs dat ik het niet nog een keer ga uitproberen.

       

 Opdracht 19:

 Bezorg ons een origineel, maar vooral uniek trouwcadeau.

 Opdrachtgevers:

 Bert (broer van Line)

 Te verdienen:

 € 100

 Opmerking:

Het leuke nieuws dat mijn broer zijn vriendin ten huwelijk vroeg bereikte ons de tweede week van onze reis.

Het cadeau, dat vooral uniek moet zijn (dus zeker geen typisch trouwcadeau) moet hen bereiken voor het einde van hun huwelijksnacht. Hoeveel tijd we zullen hebben is nog niet gekend, aangezien zij zelf alles nog moeten beginnen plannen. Een leuke opdracht, maar we zullen toch wat zoek- en denkwerk moeten verrichten.

 Geslaagd ?

 Hoe jammer, maar op de dag dat we een knap kado wilden kopen kregen we te horen dat het trouwfeest niet doorgaat. Met de tortelduifjes is alles in orde, maar een feest zal er niet komen.

 Opdracht 18:

 Eet Tom Kha Ka soep in Bangkok.

 Opdrachtgevers:

 Walter en Nic

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Dit is het lievelingsgerecht van Nic (tante Nicole) en bevat lemongrass. Ze weet dat we hier beiden niet gek op zijn en er zelfs maagproblemen door kunnen krijgen, dat maakt het voor ons een beproeving.

 Geslaagd ?

 bekijk hier het filmpje

De eerste schepjes gingen nog vlot binnen, maar de smaak van de gember en het lemongrass begon ons al snel tegen te steken. Ik kreeg vrijwel onmiddellijk last van een misselijk gevoel, Dave kroop die avond vroeg in bed omdat hij zich niet goed voelde !!

 Opdracht 17:

 Bestel in een restaurant in China "nummel viel", eet het op en bewijs dit met een foto.

 Opdrachtgevers:

 Onze Wille en ons Ann

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Om het iets of wat smakelijk te houden kunnen we misschien op voorhand een restaurant uitzoeken waarvan de menukaart uithangt zodat we min of meer weten wat we kunnen verwachten.

 Geslaagd ?

 Na veel zoeken hebben we uiteindelijk een restaurant gevonden waar de gerechten genummerd waren.

 Opdracht 16:

 Ga in Australië op de foto met echte Aboriginals.

 Opdrachtgevers:

 Linda (mama Dave)

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Dit lijkt ons een haalbare opdracht. Van zodra we zulke mensen tegenkomen leggen we hen sowieso vast op foto.

 Geslaagd ?

 De Aboriginals zijn in onze ogen niet het meest sympathieke volkje. Ze komen vrij marginaal over en lopen vaak dronken rond. Bovendien mag je hen naar hun geloof niet fotograferen omdat je dan een stukje van hun ziel wegneemt. Op geen enkel ogenblik kwamen we met hen in contact en daar zochten we zelf ook niet naar vanwege hun geen al te positieve reputatie. De opdracht was dus niet zo voor de hand liggend zoals we in eerste instantie dachten.

 Opdracht 15:

 Speel in zoveel mogelijk verschillende landen voetbal met de lokale kinderen.

 Opdrachtgevers:

 Wanda

 Te verdienen:

 € 1 per land

 Opmerking:

Het lijkt ons alleszins een simpele opdracht, de kans om deze te vervullen zal zich zo nu en dan wel eens voordoen. Het uitvoeren hiervan laat ik aan Dave over. Benieuwd wat voor ballen we hierbij te zien zullen krijgen.

 Geslaagd ?

 Mongolië: Het is hier wel ballonvoetbal geworden. het filmpje

 Opdracht 14:

 Stuur "iets" op dat, in mijn geval, ons gezinsgeluk sterkt.

 Opdrachtgevers:

 Tinne

 Te verdienen:

 € 10

 Opmerking:

De legende vertelt dat Boeddha in de incarnatie van een witte olifant zou zijn opgenomen. Witte olifant = Heilig gelukssymbool.

Emoticon (296)

 Geslaagd ?

 We hebben er even naar moeten zoeken, maar in Cambodja vonden we een mooie, witte olifant. Hij heeft een aantal weken onze rugzak wat zwaarder gemaakt en intussen is hij veilig thuis geraakt.

 Opdracht 13:

 Vind de surf club in Summer Bay (Sydney), ga er ene drinken en trek er een foto van.

 Opdrachtgevers:

 Tinne

 Te verdienen:

 € 10

 Opmerking:

Tinne (schoonzus van Line) is verslaafd aan de soap Home And Away, vandaar deze opdracht. Hopelijk bestaat deze club ook in het echt ! Ter voorbereiding kunnen we misschien beter een aantal afleveringen volgen zodat we weten waarnaar we juist moeten zoeken.

Emoticon: Cocktail glasEmoticon: Cocktail glasEmoticon: Cocktail glas

 Geslaagd ?

   

Dit gebouw komt voor in het feuilleton maar is in het echte leven geen pub, al kan je er wel een thee of koffie krijgen. De kiosk was gesloten op het moment dat wij er waren, vandaar dat we onze eigen Pepsi meebrachten. Omdat we er geen idee van hadden om welke surfclub het gaat in het programma spraken we een oudere man aan die voorbij wandelde, bleek dat we vlakbij het juiste gebouw stonden rond te kijken De binnenopnames worden hier niet gefilmd maar in een studio of een huis een heel eind verderop.

 Opdracht 12:

 Stuur me zaadjes van de lotusbloem op zodat ik thuis mijn eigen, echte lotusbloem kan laten groeien..

 Opdrachtgevers:

 Tinne

 Te verdienen:

 € 10

 Opmerking:

De lotusbloem lijkt uit zijn eigen wortelstok te ontstaan. Hij groeit in moerasachtige bodem, zonder dat zijn bloemen en bladeren er ooit modderig uitzien. Daarom symboliseert hij Goddellijk geboorte en zuiverheid.

Emoticon (389)

 Geslaagd ?

     

In dit winkeltje in Dalat (Vietnam) bij dat meisje vonden we na heel lang zoeken uiteindelijk de zaadjes van de lotusbloem, ze verkocht ons een zakje waarin 10 verschillende kleuren zouden moeten zitten. In een enveloppe, tussen twee postkaarten in, stuurden we ze naar mijn schoonzus waar ze na een week of 3 veilig toekwamen.

 Opdracht 11:

 1) Probeer Annemie De Vocht te ontmoeten in Agua Escondida.

2) Leer het zinnetje "Wij zijn Dave en Line en komen uit België" in het Cakchiquel.

 Opdrachtgevers:

 Björn en Femke (Sam)

 Te verdienen:

 2 x € 10

 Opmerking:

Annemie is de tante van een vriend van Björn, ze woont en werkt in Agua Escondida, dit ligt in de provincie Chimaltenango.

Cakchiquel is de lokale indianentaal, we moeten onze uitspraak van bovenstaand zinnetje testen op de locals.

 Geslaagd ?

 Het was nog zo'n leuke opdracht, maar doordat we in de loop van de reis een aantal landen hebben weggelaten en toegevoegd zijn we hier niet meer geraakt. Misschien voor een volgende keer.

 Opdracht 10:

 Bezoek in Siem Reap het restaurant "The Red Piano" en ga op de foto met de eigenaar, Geert Caboor.

 Opdrachtgevers:

 Patje

 Te verdienen:

 Een gratis etentje

 Opmerking:

Veel moeite zal ons dit niet kosten. Hopelijk kan je hier echt goed eten !! We zullen het ons alleszins laten smaken, met alles erop en eraan !!

Emoticon (34)                                        Emoticon (92)

 Geslaagd ?

 Het resulaat van een heerlijk diner in The Red Piano, op de eerste foto zie je ons samen met de Belgische eigenaar.

We dronken hier de heerlijke Tomb Raider Cocktail, jammer voor Dave dat ze geen Duvel in huis hadden. Aangezien het een gesponsord etentje was lieten we ons gaan met voor-, hoofd-, en nagerecht !!

     

 Opdracht 9:

 Geef Brecht een dikke knuffel van ons in Hanoi en bewijs dit met een foto.

 Opdrachtgevers:

 Gert, Astrid, Lore en Sien

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Dankzij jullie hebben we een slaapplaats in Vietnam. Nu we deze mensen bij jullie thuis ontmoet hebben, hebben we er absoluut zin in om bij hen langs te gaan.

Emoticon (482)

 Geslaagd ?

 Zelfs zonder opdracht hadden we niet kunnen vertrekken zonder deze kleine lieverd een dikke knuffel te geven. We werden warm onthaald in dit gezin en hebben absoluut genoten van ons verblijf bij hen in Hanoi.

                       

 Opdracht 8:

 Ga sandboarden in Peru.

 Opdrachtgevers:

 Sven Cornelissen

 Te verdienen:

 € 10

 Opmerking:

Bangelijke opdracht!

Nog even opzoeken waar we dit kunnen doen, maar ... Dit MOET lukken !!!

 

 Geslaagd ?

 Bekijk hier het filmpje. Het was een hele fijne opdracht en Dave ging er ten volle voor, al hebben we van zijn prestaties geen filmpje. Voor mij, Line, mocht het iets trager al ging het met de tips van de begeleider toch net iets te traag... Op de steile stukken mochten we enkel op onze buiken naar beneden wegens te gevaarlijk al rechtstaand en geloof me, het kriebelde fameus in onze buiken van de snelheid !

 Opdracht 7:

 Verkleed als paashaas op het paaseiland staan.

 Opdrachtgevers:

 Amber en Wanda

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

Goed gevonden, maar we geloven er niet in dat we dit ooit gaan kunnen uitvoeren.

Emoticon (415)

 Geslaagd ?

 Tijdens de reis hebben we besloten om niet naar de Paaseilanden te vliegen, dus konden we de opdracht ook niet uitvoeren. Heel eerlijk: de slaagkans zou vrijwel nihil geweest zijn, maar t was toch een originele opdracht

 Opdracht 6:

 Vind de 2 verschillen in nonkel Walter.

 Opdrachtgevers:

 nonkel Walter (nonkel van Line)

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Wat is er anders voor ons vertrek en na onze terugkomst?

Voorlopig is de vraag op zich voor ons een groot raadsel. Gelukkig hebben we anderhalf jaar om hierover na te denken.

 

 Geslaagd ?

 

 Opdracht 5:

 Jump op het Rode Plein in Moskou.

 Opdrachtgevers:

 Bart en Helga (Warre)

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Minimum 5 minuten moeten we deze nieuwe dansstijl volhouden en dan nog wel op het Rode Plein. Hopelijk gunt de Russische politie ons de kans om deze opdracht te vervullen.

Emoticon (244)

 Geslaagd ?

 Wat ons betreft is de opdracht geslaagd, het resultaat kan je bekijken via

http://www.youtube.com/watch?v=w5xi2kpHLKI

Het was niet echt evident om deze opdracht uit te voeren gezien de toch wel strenge bewaking op het Rode Plein. Daarom laten we onze opdrachtgevers beslissen over het al dan niet (volledig) slagen van onze opdracht.

 Opdracht 4:

 Ontmoet Kevin & Toke in Thailand (Bangkok).

 Opdrachtgevers:

 Kevin en Toke

 Te verdienen:

 € 20

 Opmerking:

We zullen ons uiterste best doen om jullie een spetterende ontvangst te bezorgen tijdens de eerste dagen van jullie huwelijksreis in het bruisende Bangkok.

Samen bezoeken we de hoogtepunten en gidsen we jullie doorheen deze wereldstad.

Emoticon (307)

 Geslaagd ?

 We deden ons uiterste best om Toke en Kevin op verschillende vlakken kennis te laten maken met de stad Bangkok. We hadden 3 erg leuke dagen samen, meer hierover lees je in ons bijhorend verslag.

 

 Opdracht 3:

 Op onze handen aan de Taj Mahal

 Opdrachtgevers:

 Wanda

 Te verdienen:

 € 10 als we het allebei doen.

 Opmerking:

We moeten dus op onze handen gaan staan tegen, of dicht tegen, de Taj Mahal en daarvan een foto nemen.

 Geslaagd ?

           

 Opdracht 2:

 Bekijk een voetbalwedstrijd in Argentinië

 Opdrachtgevers:

 Myriam & Jan (Lisa, Sebastian en Luka)

 Te verdienen:

 Hier moeten we nog eens over onderhandelen.

 Opmerking:

 Als we de kans krijgen zullen we dit zeker doen!

 

 Geslaagd ?

 Bekijk hier het filmpje.

 Opdracht 1:

 Een foto van ons beiden met een leuke tekst.

 Opdrachtgevers:

 Christel (mama Line)

 Te verdienen:

 € 50

 Opmerking:

Dit zal waarschijnlijk wel één van onze gemakkelijkste opdrachten worden.

Hier zullen we snel werk van maken.

 Geslaagd ?

 Ook al dachten we dit snel afgewerkt te hebben, het duurde tot de laatste dag voor ons vertrek alvorens we ze klaarhadden. Hopelijk heeft ons mama er veel geniet van tijdens onze afwezigheid.