Wij kennen elkaar sinds 1998 en zijn intussen al 9 jaar samen. Op mijn (Line) 18de zijn we gaan samenwonen in Deurne. Ik ging toen nog naar school waardoor we niet op eender welk moment op vakantie konden.

Ook financieel was het toen uiteraard niet vanzelfsprekend om verre reizen te maken. Dus: zijn we beginnen sparen om een mooie reis te kunnen doen het jaar dat ik zou afstuderen (2004). We zijn dan met grote verwachtingen vertrokken naar Borneo !

 

De smaak van het reizen hadden we voordien wel al te pakken, maar deze reis bracht ons in de verleiding om meer te zien, veel meer.

 

Dave en ik verschillen quŕ leeftijd 4 jaar. Niet veel zou je denken, maar als je ergens in je achterhoofd met de gedachte zit om ooit kinderen te krijgen besef je al snel dat je niet moet treuzelen, wil je nog op een mooie leeftijd aan kinderen beginnen.

Ook een huis of appartement hebben we (nog) niet. Daar liggen we momenteel ook zeker niet van wakker, maar ooit zou het toch leuk zijn om een eigen nestje te hebben.

 

Dilemma: we willen nog zoveel landen zien, maar onze kinderwens mogen we niet te lang uitstellen.

Dus: wat doe je dan?? Ofwel maken we een wereldreis en proberen we zoveel mogelijk te zien in een tijdspanne van 1 tot anderhalf jaar. Ofwel gaan we de komende 3 jaar meerdere keren (kort) op vakantie en proberen zo ons verlanglijstje af te werken.

 

Oplossing: hierover hebben we niet zo lang moeten nadenken. We zouden het weinige (materiële) dat we nu hebben achterlaten en op avontuur vertrekken. De belevenissen op zo’n lange reis zullen alleszins veel intenser zijn, de voldoening achteraf eens zo groot !

 

Om toch zeker te zijn dat het individueel reizen met een rugzak ons zou bevallen hebben we besloten om een ‘testreis’ te maken. Zo zijn we dan in april 2006 voor 3 weken naar Thailand vertrokken. Waarom Thailand? Daar waren we eerder op een georganiseerde groepsreis geweest waardoor het land ons dus niet volledig vreemd was. De foto’s, reisroute, een verslagje en meer vind je terug onder onze extra rubriek ‘Thailand’.

 

Het verlangen om te vertrekken zit intussen zo’n 3 jaar in onze gedachten. En eindelijk zijn we zover: na heel wat plannen en sparen kunnen we vertrekken…