Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

idlarge

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/indones.gif Singapore ligt ten zuiden van West-Maleisië. Het bestaat uit Singapore eiland en nog 58 veel kleinere eilandjes en het ligt slechts 137 kilometer ten noorden van de evenaar. Singapore eiland is 42 kilometer lang en 23 kilometer breed. Van de andere grotere eilanden is het pretparkeiland Sentosa het meest bekende. Singapore is verbonden met West-Maleisië door middel van een tweetal bruggen. Het is één van de grootste havensteden ter wereld. Singapore werd gesticht door Sir Thomas Stamford Raffles, de luitenantgouverneur van Java, om de handelsroutes voor het Britse Rijk in het gebied veilig te stellen. Lange tijd maakte Singapore deel uit van het Britse imperium. In de tweede wereldoorlog kwam het korte tijd in handen van de Japanners, maar na de oorlog kwam het land weer even onder Brits bestuur. Singapore maakte deel uit van de in 1963 gevormde onafhankelijke Maleisische federatie maar dit duurde slechts 2 jaar. Singapore is in de 38 jaar dat het een onafhankelijke staat is, uitgegroeid tot een welvarend land. In het noorden en op de kleinere eilanden vind je nog steeds mangrovebossen. Helaas komt de tijger niet meer voor op het eiland maar dieren die nog steeds te vinden zijn, zijn de makaken (apen), pangolin (soort miereneter), eekhoorn, civet (katachtige), python en verder wel 300 soorten vogels en vele soorten insecten.
Singapore heeft een voorbeeldfunctie voor wat betreft zijn milieubeleid. Er zijn strenge wetten voor wat betreft milieuvervuiling. Op het weggooien van rotzooi op straat of in de natuur staat een strenge boete. Het gebruik van openbaar vervoer wordt met succes gestimuleerd, het metro- en busnetwerk is snel, brandschoon en efficiënt. In vergelijking met andere Aziatische steden kent Singapore weinig luchtvervuiling.

 

Tof:

 

Door haar ligging is Singapore verzekerd van veel dagelijkse zonne-uren. Singapore is een zeer welvarende stadsstaat met nog geen 3 miljoen inwoners. Naast de zeer moderne gebouwen vind je er ook nog etnische wijken waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan. Een bezoek aan de drie traditionele wijken van de stad; Little India, Chinatown en Arab Street is dan ook zeker de moeite waard . Natuurlijk mag je ook een bezoek aan één van de hypermoderne winkelcentra niet overslaan want er valt flink wat te ‘shoppen’ in Singapore, zowel elektronica als traditionele artikelen zijn hier een goede aankoop. Als je moe bent van het wandelen, kan je een boottocht over de rivier maken, een goede manier om deze wereldstad van de andere kant te zien.

 

Wat we niet willen missen:

-       Een wandeling door de verschillende wijken in Singapore

-       De shopping malls

 

Niet zo tof:

 

Singapore was eens bedekt met tropisch regenwoud en mangrovebossen. Nu is het regenwoud slechts geconcentreerd in het centrum van het eiland, in en ronddom het Bukit Timah Natuur Reservaat.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       De bijna westerse prijzen.