Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

http://worldatlas.com/webimage/countrys/namerica/camerica/lgcolor/nicolor.gif

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/nicarag.gifNicaragua, het Land van Meren en Vulkanen, maar ook het land van de Sandinistische revolutie en de Contra-oorlog. In de afgelopen decennia hebben deze gebeurtenissen een onuitwisbaar stempel op het land gedrukt. Na de democratische verkiezingen in 1990 kreeg de coalitieregering van presidente Violeta Barrios de Chamorro de zware taak een begin te maken met de wederopbouw van het verwoeste en verdeelde land. Langzaamaan kruipt Nicaragua nu uit het diepe dal waar het door de burgeroorlog in terechtkwam. Wellicht dat de relatieve politieke stabiliteit ertoe bij zal dragen dat toeristen met een gerust hart het Land van Meren en Vulkanen kunnen verkennen. Dat verdient het beslist.
Nicaragua is het grootste land van Midden-Amerika, met Costa Rica als zuider- en Honduras als noorderbuur. Het vlakke landschap van de vruchtbare kuststrook aan de Stille Oceaan wordt bepaald door een lange reeks vulkanen, het Meer van Managua en het Meer van Nicaragua. Hier liggen ook de belangrijkste steden, zoals Managua, León, Masaya, Chinandega en Granada. Het Centraal Hoogland, een bergketen in het midden van het land, en het Atlantisch Laagland aan de Caribische kust zijn dunbevolkte gebieden. Het oostelijk gedeelte, de Muskietenkust, is bedekt met onontgonnen tropisch regenwoud. Vanwege de overvloedige regenval banen vele rivieren zich traag een weg naar de zee. Deze rivieren vervangen in dit afgelegen, onderontwikkelde gebied tevens de wegen.

 

Tof:

 

De hoofdstad Managua is meerdere malen getroffen door natuurrampen en de gevolgen zijn duidelijk zichtbaar, toch blijft het een intrigerende stad. De backpackers komen samen in de wijk Barrio Martha Quezada en op de Plaza 19 de Juliois gaan in het weekend de heupen los The Laguna de Xiloá, een prachtig kratermeer en zwemplek. Granada is Nicaragua’s oudste koloniale “Spaanse’ stad en heeft een indrukwekkende ligging. León beschikt over de grootste kathedraal van Midden-Amerika. Van de nooit gekoloniseerde Caribische kust is met name Bluefields de moeite waard.

 

Wat we niet willen missen:

-        

 

Niet zo tof:

 

...

 

Wat we zeker kunnen missen:

-