Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

npcolor

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/nepal.gifDit wordt één van onze toppers.

Nepal bestaat pas 300 jaar, daarvoor was het verdeeld in kleine staatjes. Ruim honderd jaar bekleedden leden van de familie Rana de functie van premier, als ware het een erfelijk ambt. Daaraan kwam een eind in 1951, maar vervolgens werd in 1959 een democratisch verkozen regering na één jaar door de koning afgezet. Hij nam de volledige macht in handen en verbood alle politieke partijen. In de jaren tachtig groeide echter het verzet tegen het dictatoriale bewind. Na enkele bloedig neergeslagen demonstraties kreeg Nepal in 1990 eindelijk een grondwet en een parlementaire democratie.

Geografisch gezien kan het land verdeeld worden in drie verschillende regio's. Het zuiden bestaat uit vlakten, moerassen en bossen. Het noorden wordt geheel bedekt door het Himalaya-gebergte met zijn hoge pieken. De hoofdstad Kathmandu en het grootste gedeelte van de bevolking bevinden zich in het relatief laag gelegen centrale gedeelte van Nepal.

 

Tof:

 

De trefwoorden voor de koninklijke bergstaat Nepal zijn: spectaculaire landschappen, exotische cultuur en gastvrije mensen. Het is ook een land van uitersten. Nepal heeft bijvoorbeeld zowel laagvlakten (150 meter) als de hoogste berg ter wereld (8.848 meter). Bijzonder zijn ook de stomende jungles en valleien met terrassen op de hellingen, afgelegen tempels en natuurreservaten.

 

Wat we niet willen missen:

-       Kathmandu

-       De Tarai (onderste stuk in Nepal) met zijn enorme diversiteit aan vogels en dieren.

 

Niet zo tof:

 

Sinds 1996 woedt er een burgeroorlog in Nepal die al aan duizenden mensen het leven heeft gekost.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       Hoogteziekte

-       De onrusten die in dit land soms wel erg hard oplaaien