Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

http://worldatlas.com/webimage/countrys/namerica/lgcolor/mxcolor.gif

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/mexico.gifMexico is een uniek land vol contrasten in zowel bevolking, cultuur als landschap. Woeste bergketens worden afgewisseld door dorre woestijnen en tropische regenwouden door besneeuwde vulkanen. Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan traditionele indiaanse dorpen waar de indianen hun tradities, taal en kleurrijke kledij hebben weten te behouden. De Maya's, Azteken, Tolteken, Mixteken en Zapoteken hebben indrukwekkende paleizen, tempels en piramides nagelaten. Naast alle bezienswaardigheden heeft Mexico ook badplaatsen, waaronder Puerto Vallarta en Acapulco met beschutte baaien en lange stranden om eens helemaal bij te komen van een jaar hard werken. De relatief hoge temperaturen maken een verblijf in Mexico voor zon-, zee- en strandaanbidders wel heel aantrekkelijk.

 

Tof:

 

De indrukwekkende overblijfselen van de oude indiaanse culturen. Het is onmogelijk om ze allemaal te zien maar als je bekende Maya-route volgt kan je een selectie van de meest indrukwekkende ruines maken. Teotihuacan even buiten Mexico stad, Palenque in Chiapas, Chichen Itzá en Tulum op het schiereiland Yucatán zijn de must-see's.

 

Wat we niet willen missen:

-       Tortilla's en taco's 

 

Niet zo tof:

 

Neem de tijd om je aan te passen aan het eten; Moctezuma's revenge is de populaire benaming voor de buikloop waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt.

De Mexicaanse politie heeft een kwalijke reputatie, zeker in de hoofdstad; met een klein bedrag kom je zelf wel uit de nesten maar hou je het hele systeem in stand en moedig je corruptie verder aan. Als je om een officiële boete vraagt kom je er vaak zelfs gratis van af.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-