Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

lacolor

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/laos.gifLaos ligt in het zuidoosten van Azië. Het land heeft een langgerekte vorm, die met een beetje fantasie lijkt op een palmboom die naar links helt.

Laos is een erg groen land. Dat komt doordat er veel regen valt. Ruim tweederde van het totale oppervlak bestaat uit subtropisch woud. Op veel plaatsen is het bos ontoegankelijk voor de mens, waardoor de natuur onbezonnen haar gang kan gaan.

Laos is bebouwd met een grote hoeveelheid boeddhistische tempels en kloosters. Ze glimmen niet zo erg als in buurland Thailand, maar stralen op hun eigen manier toewijding en respect voor hun god uit. De huizen hebben in de steden veel Franse invloeden en vooral in het noorden kom je ook bouwstijlen uit China tegen.

Laos voelt aangenaam mysterieus en eigenzinnig aan. Dat komt niet in de laatste plaats door het ruwe en ongerepte landschap, maar ook door haar traditionele, kleurrijke inwoners. Toeristen kennen deze mensen nog niet zo lang. En dat is tot in de diepste vezels te voelen. Toch, en misschien juist daardoor, heeft Laos veel te bieden. Geniet er van de schitterende natuur, dwaal af naar verlaten bergdorpen, bewonder de eeuwenoude tempels, maak een praatje met een geleerde monnik en bezoek de tempelstad Luang Prabang. En vooral: dobber vredig mee op de onbezonnen atmosfeer. “Sa bai dee ! 

 

Tof:

 

Wat Laos zo interressant maakt is voornamelijk het landschap, de groene bergen, de rivieren en de kleine gemeenschappen, de houten of bamboe huizen die aan weerszijde van de wegen met verschillende bevolkingsgroepen. En de Laotianen zijn een inmens vriendelijk volk wat het reizen alleen maar prettiger maakt.

 

Wat we niet willen missen:

-       Een boottocht over de Mekong met zijn prachtige natuur staat bovenaan ons verlanglijstje

 

Niet zo tof:

 

Buiten Vientiane (de hoofdstad) zijn de wegen ruig waardoor het vervoer over de rivier een prima alternatief is.

Over het algemeen heeft Laos niet echt veel te bieden. Het heeft geen rijke culturele erfgoederen. De bezienswaardigheden beperken zich tot grotten, watervallen en, voornamelijk nieuwe Wats.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       Een ongeluk met de welbekende, snelle boten op de Mekong rivier hebben.