Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende paginaís:

Reisverslagen (boek)       fotoís (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

idlarge

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/indones.gifDe 13677 eilanden die samen de Indonesische Archipel vormen, liggen verspreid in de tropische wateren van de Indische Oceaan. Dank zij hun door palmen omzoomde stranden en actieve vulkanen om nog maar te zwijgen van de grote culturele verscheidenheid- vormen ze een van de mooiste en meest exotische vakantiebestemmingen ter wereld.

IndonesiŽ heeft niet alleen schitterende tempels en dynamische steden, maar ook een enorm gevarieerde flora en fauna -van orchideeŽn tot aardbeien en van tijgers tot zeldzame vogels. Ook in etnisch opzicht is het land zeer interessant; er leven veel volken met verschillende culturen, die ongeveer 300 talen spreken en afkomstig zijn uit een gebied dat zich uitstrekt van India tot de Grote Oceaan. Ongeveer 87 procent van de bevolking is moslim, maar er zijn ook hindoes, animisten en christenen.
Elk eiland, van het legendarische Bali tot Sumatra en Irian Jaya met hun exotische oerwouden, is een wereld apart. Ze hebben alle iets bijzonders te bieden. Op Lombok kunt u de Rinjani beklimmen, een van de spectaculairste vulkanen van het land, en op Java wacht de 1000 jaar oude Borobudur op u.

 

Tof:

 

Sumatra: Lake Toba, Bukit Lawang (als het weer is opgebouwd), Bangka Island, Bilitung, Pulau Weh (als je er weer heen mag), Bukkitingi, Siburut

Java: Bandung, Yogyakarta, Gunung Bromo vulkaan, Borobudur

Sulawesi: Manado, Tanatoraja

Bali & Sunda eilanden: Bali, Gili Eilanden, Komodo eiland, Keli Mutu Lakes (Flores), Baliem Valley (Irian Jaya), Banda Eilanden

 

Wat we niet willen missen:

-       Toraja op Sulawesi

-       Borobudur

 

Niet zo tof:

 

Op sommige plekken neemt de vriendelijkheid af en criminaliteit toe, je moet wat meer opletten dan vroeger.

De voorzieningen in de natuurparken zijn vaak erg basic.

In bepaalde seizoen en op bepaalde lokaties kan de varieteit aan vruchten en ander voedsel erg beperkt zijn.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       bomaanslagen