Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

inlarge

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/india.gifNa China heeft India de meeste inwoners op de wereld, zo ongeveer 1 miljard. India heeft door zijn grootte verschillende klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden.

India is van noord naar zuid gezien 3250 kilometer lang. In dit grote gebied zijn veel soorten landschappen te vinden. In de onderste helft ligt bijvoorbeeld Deccan, een hoogvlakte met langs de kust vlak land. Aan de westkust liggen midden op het landpunt Bombay en Bangalore. Deze twee plaatsen zijn koplopers in de transformatie van India tot een moderne staat.
Aan de Malabarkust in het westen groeien de tropische regenwouden weelderig. De hoogste toppen van de hoogvlakte zijn rond de 1700 meter. Dat stelt echter niets voor als je ze vergelijkt met de bergketen in het noorden van India, de Himalaya. Daar schieten de toppen ongeveer 8000 meter de hoogte in. Verder grenst India in dit gebied van besneeuwde toppen en valleien aan Nepal.

 

Tof:

 

De festivals, de mensen, het eten (Thali!), de cultuur en de natuur (Himalaya en het zuiden)

 

Wat we niet willen missen:

-      De Taj Mahal

-       Varanasi: het centrum van het Hindoeďsme aan de heilige en beroemde rivier de Ganges.

 

Niet zo tof:

 

India heeft diverse stranden. Maar even rustig op het strand liggen is er vaak niet bij. Je moet echt je best doen om geen last te hebben van starende, roepende, verkopende, poepende en piesende indiers. Alleen op de stranden van Diu en de Andamans vind je makkelijker een rustig plekje.

De soms tergende armoede kan voor velen het vakantieplezier toch verminderen.

De Indiers in de grote steden in het noorden zijn niet altijd even vriendelijk.

 

Wat we zeker kunnen missen:

-       de massa’s mensen die je geen moment rust gunnen.

-       De enorme verkeersdrukte.