Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

http://worldatlas.com/webimage/countrys/namerica/camerica/lgcolor/gtcolor.gif

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/guatema.gifDe landengte tussen Noord- en Zuid-Amerika zorgt voor een contrasterend Panama. Oceaan, bossen, bergen en jungle zijn de achtergrond voor jouw avonturen in Panama.

Panama's diversiteit eindigt niet bij het landschap. Met immigranten vanuit de hele wereld, is Panama Stad een smeltkroes van culturen. Hier kom je de Frans-Aziatische keuken tegen of dans je op muziek dat een combinatie is van Salsa, Merengue en Arabische klanken. In Panama ligt alles op een afstand van één dag rijden; lieflijke dorpen in de bergen, kastelen aan de kust en oude festivals.

Panama ligt het meest zuidelijk van Centraal-Amerika. In het noorden grenst Panama aan de Caribische Zee, ten zuiden de Grote Oceaan en de Golf van Panama. Voor deze kusten liggen vele eilanden, waaronder de San Blas-eilanden. Op het smalste punt tussen beide zeeën ligt het Panamakanaal, die nu de beide Amerika's scheidt en tegelijkertijd verbindt voor de scheepsvaart. Zo ligt het westelijke deel van Panama in Noord-Amerika en het oostelijke deel in Zuid-Amerika. Staatkundig behoort geheel Panama tot Noord-Amerika (Centraal-Amerika).

 

Tof:

 

Op één van de 1500 eilanden kun je walvissen kijken bij de Golf Chiriquí, snorkelen in de Caribische Zee of trotseer de mooiste golven. Liefhebbers baden in het witte zandstrand rondom de "Comarca de Kuna Yala", terwijl anderen hun hart ophalen tijdens het "turtle watching".

 

Wat we niet willen missen:

-       Een paar dagen relaxen op één van de mooie eilanden

 

Niet zo tof:

 

...

 

Wat we zeker kunnen missen:

-