Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

http://worldatlas.com/webimage/countrys/namerica/camerica/lgcolor/crcolor.gif

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/costa.gifHet land van de eeuwige lente. Het hele jaar door groeit en bloeit de fauna van dit Midden-Amerikaanse land. Naast de prachtige kusten bestaat een kwart van het land uit natuurreservaat. Alles is goed georganiseerd en voor Latijns-Amerikaanse begrippen redelijk veilig. Costa Rica heet niet voor niets letterlijk de Rijke Kust. Het is een lange, smalle (kust)strook, die in twaalf klimaatzones valt. Kenmerkend aan het land is de rust en stabiliteit die er heerst, met name in vergelijking tot de buurlanden Panama en Nicaragua. Opvallend zijn de vriendelijke bewoners (de Tico’s), veel cultuur, en het ontbreken van een leger, kerncentrales, analfabetisme en de winter. Costa Rica is niet groot. De langst te meten afstand is maar vijfhonderd kilometer.

Opvallend: aan de Pacifische kust zie je veel mensen van Spaanse/Italiaanse afkomst, terwijl aan de Caribische kust de veel donkerder afstammelingen van Jamaicanen wonen.

 

Tof:

 

Peninsula De Osa, Tortuguero, Santa Rosa Park, Turrialba, Puerto viejo, Cerro Chirripo, Monte Verde Cloud Reserve Manuel Antonio.

 

Wat we niet willen missen:

-        

 

Niet zo tof:

 

...

 

Wat we zeker kunnen missen:

-