Wanneer je op de onderstaande figuren klikt wordt je doorgelinkt naar de volgende pagina’s:

Reisverslagen (boek)       foto’s (fototoestel)       achtergrondinfo (geldzak)

verslagen

fotos

kosten

 

 

 

bocolor

 

 

http://www.eendracht-software.com/animations/flags/bolivia.gifLetterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van een reis naar Zuid-Amerika. De hoofdstad La Paz ligt op 3632 meter en heeft uitzicht op de Illimani (6682 meter)

Bolivia grenst in het noorden en oosten aan Brazilië, in het zuiden aan Paraguay en Argentinië, en in het westen aan Chili en Peru. Met een oppervlakte van 1.098.581 km2 is Bolivia qua grootte het vijfde land van Zuid-Amerika. Bolivia ligt midden in het Andesgebergte, dat uit twee evenwijdig lopende bergketens bestaat. De oostelijke bergketen, de Cordillera Oriental heeft toppen van 6500 meter hoog. De westelijke bergketen, Cordillera Occidental, kenmerkt zich door veel vulkanische activiteit en droge woestijnachtige gebieden. De hoogste berg van Bolivia, de Sajama, is 6700 meter en ligt langs de grens met Chili. In het oosten, aan de kant van Brazilië, liggen bergmassieven met diepe dalen. Het noorden wordt gekenmerkt door de Amazone met veel tropisch regenwoud, maar naar het zuiden toe gaat het landschap over in savannen en grasvlaktes.

 

Tof:

 

De Indianenwijken en de kleurrijke Indianenmarkten vormen een geweldig schouwspel tegen een achtergrond van besneeuwde Andestoppen.

 

Wat we niet willen missen:

-          La Paz: de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. (op 4000m hoogte)

-          The Yungas: een subtropische vallei met veel tropisch fruit en een warm klimaat.

-          Het Titicaca meer. (op 3800m. hoogte)

-          De zoutmeren bij Uyuni.

 

Niet zo tof:

 

La Paz heeft één weg als doorgang naar het Yungas-gebied. Deze weg start op 4800 m hoogte en eindigt op 1200 m. Alleen de eerste paar kilometers zijn geasfalteerd, daarna begint een lang slingerpad met een bijna kaarsrechte wand. Dit is de meest gevaarlijke weg ter wereld.

(17 mei 2007) Blijkbaar is er een nieuwe weg naar Yungas. (bedankt voor de info Erik)

 

Wat we zeker kunnen missen:

-          Te pletter storten op de dodenpas. (Het te pletter storten kunnen we dus misschien vermijden)