Van oud naar nieuw in Zuid-Afrika. Wat een aangenaam gevoel wanneer alles loopt zoals gepland, of op zijn minst zoals we het gehoopt hadden.

We vertrekken vroeg vanuit Kgalagadi op oudejaarsdag. De reden daarvoor; we zitten nog met een hoop Namibische dollars die we willen wisselen en we vrezen dat de banken vandaag misschien maar tot ís middags open zijn. We willen ook niet langer wachten om het te wisselen, want hoe verder we van de grens weg rijden, hoe moeilijker het waarschijnlijk weer wordt. .....lees meer

 

 

Stellenbosch en Franschhoek, hier is het te doen ! Gedaan met dieren zoeken, de komende dagen gaan we proeven en vergelijken.

Een grote keuze uit campings is er niet dus zetten we ons tussen de hoge naaldbomen op Mountain Breeze op een paar kilometer van het centrum van Stellenbosch.

Ons doel de komende dagen: wijn proeven, veel wijn. .....lees meer

 

 

Onze laatste dagen in Zuidelijk Afrika zijn geteld. We verlaten de wijnstreek en rijden terug richting de oceaan, deze keer hopelijk zonder de hevige wind van een goeie maand geleden.

Het is maar een korte trip vanuit Franschhoek naar Hermanus, maar best een mooie rit door de bergen. Aangekomen aan de kust gaan we op zoek naar een camping. Hiervoor baseren we ons op een campinggids en de gegevens in de gps. De eerste camping: volzet. Het is duidelijk nog hoogseizoen, voor de Zuid-Afrikanen is het nu zomervakantie. .....lees meer

 

 

Cape Town, niet helemaal de verwachte afsluiter van onze vakantie maar we maken er het allerbeste van. Als het weer even tegenzit, dan zoeken wij zonnigere oorden op en keren samen met het zonnetje terug.

Kamperen in een grote stad is geen optie. We staken ons licht de voorbij weken al een keer op bij de Zuid-Afrikanen die we onderweg ontmoetten en zo komen we aan in Fish Hoek. Dit dorp is gelegen op het schiereiland onder Kaapstad en geeft ons het beste van alles. .....lees meer

 

TeamCameltoe_Sponsors_htm_smartbutton2.gif