Aankomst in Zuid-Afrika: hier hebben we echt naar uitgekeken en voor afgeteld

Vanuit Dakar vliegen we op een goeie 7u tijd met South African Airways naar Johannesburg. Gewoonlijk zitten we de uren tot de eindbestemming af te tellen, deze keer vliegt de tijd letterlijk en figuurlijk vooruit.

We zitten nog maar net wanneer het ontbijt geserveerd wordt en de uren daarna hou ik me bezig met verslagen schrijven, Dave is gelukkig met het entertainment aan boord: films kijken, spelletjes spelen, documentaires bekijken, .....lees meer

 

 

Johannesburg wordt de start van de ontdekkingstocht doorheen dit land

s Morgens na het ontbijt worden we opgehaald door iemand van de verhuurfirma waar we de 4x4 boekten.

We nemen afscheid van de eigenaar van het guesthouse, hij wil koste wat kost nog een foto van ons maken bij de buitenmuur en vraagt of we ooit terugkomen bij hem.

Toen we gisteren door de straten van Johannesburg reden was het ons al opgevallen dat zowat alle huizen ommuurd zijn, zo is ook dit guesthouse met twee grote poorten afgesloten. .....lees meer

 

 

Blyde River Canyon: we vertrekken vanuit Johannesburg richting Drakensberg voor spectaculaire landschappen en vergezichten. Hoewel, het weer beslist daar anders over.

We staan s morgens op bij een stralende blauwe hemel, dat was wel wat anders dan onze aankomst in dit land. Ons vliegtuig landde nog net voor de hevige regenbuien begonnen, we vreesden op dat moment voor een niet zo zomerse start.

Gelukkig bleek dat geen voorteken te zijn, gisteren genoten we van een stralende dag en ook vandaag brengt de zon snel warmte, veel warmte. .....lees meer

 

 

Kruger, op zoek naar de Big Five: een neushoorn, leeuw, buffel, olifant en luipaard

De avond voor we het park inrijden slapen we net buiten de Phalaborwa gate, een van de vele toegangspoorten tot het Kruger Nationaal Park. De poorten worden reeds geopend om 4u30, toch net iets teveel van het goeie naar ons gevoel.

Onze wekker loopt af om 5u en driekwartier later rijden we het park binnen. Vanaf dit moment en zo ook de komende drie dagen staat ons maar een ding te doen: zoveel mogelijk dieren spotten en dan liefst ook nog allen van de big five. .....lees meer

 

 

Een tussendoortje: zo nu en dan moeten er afstanden overbrugd worden en die zijn in Zuid-Afrika niet te onderschatten !

Onze 4x4 heeft gelukkig een tweede dieseltank. Wanneer beide tanken volledig gevuld zijn hebben we 140 liter diesel mee, de kans dat we vroeg of laat een keer zonder diesel zullen vallen is dus vrijwel onbestaande.

Het is weer even wennen om na Kruger terug op de gewone weg te rijden. .....lees meer

 

TeamCameltoe_Sponsors_htm_smartbutton2.gif