Ter hoogte van de grensovergang van Nakop verlaten we Zuid-Afrika en rijden we NamibiŽ binnen. We starten in het Zuiden en zullen hier binnen enkele weken opnieuw passeren op weg naar Kaapstad voor onze terugvlucht.

 

Aan de grensposten verloopt alles weer enorm vlot, binnen de paar minuten zijn we uitgestempeld voor Zuid-Afrika. Aan de Namibische kant krijgen we pas onze stempels nadat we 220 N$ betaalden om de 4x4 het land binnen te rijden en nadat we ook de douane gepasseerd zijn.

Opmerkelijk was het grote stuk niemandsland dat we zonet doorreden, beide grensposten liggen op minstens 25km van elkaar verwijderd.

 

Kort na de middag bevinden we ons op Namibisch grondgebied en eten we eerst een snelle hap langs de kant van de weg vooraleer we de volgende paar honderd kilometer aanvatten.

We beginnen onze trip doorheen dit nieuwe land in het Zuiden bij Fish River Canyon.

Tegen valavond checken we in op de camping van Ai-Ais, gelegen in een prachtige omgeving en naar we ons lieten vertellen zijn er ook natuurlijke hotsprings.

 

Enkele grote verschillen die ons meteen opvallen in vergelijking met Zuid-Afrika: de aanzienlijk duurdere prijs voor de campsite en vooral, er zijn hier buiten ons nog een aantal andere toeristen.

De locatie van deze campsite daarentegen is prachtig, midden tussen de rotsen en omgeven door hoge bergen.

In plaats van lekker en uitgebreid te koken houden we het vanavond heel erg simpel. We koken wat pasta, gooien er een kaassaus overheen en schudden er een blik erwten bij. Heerlijk smaken doet het niet, maar zo nu en dan mag het al eens wat minder.

In Zuid-Afrika kregen we de smaak voor de braai, de bbq, helemaal te pakken. Zo vaak we maar konden legden we een heerlijk stuk vlees op de braai en onze groeten maakten we klaar in een papillot. Op zich heel eenvoudig, maar zo lekker en natuurlijk van smaak.

 

Na de snelle pasta trekken we onze zwemkledij aan om een duik te nemen in de hotsprings. Het zwembad buiten is jammer genoeg leeg, het zou nochtans heerlijk geweest zijn om in een heerlijk warm bad te kunnen liggen bij een heldere sterrenhemel wanneer het stilaan begin af te koelen.

Op dit moment is enkel het binnenzwembad open en gaan we daar even lekker dobberen.

Echt zwemmen zit er niet in, het water is daarvoor veel te warm. De minste beweging zorgt voor hartkloppingen dus houden we het bij een beetje geplons.

 

Deze camping heeft ook een leuke bar, een ideale afsluiter voor vanavond.

Iets wat we ons op onze vorige reis amper permitteerden, daar maken we ons nu toch regelmatig aan schuldig. Niks zo leuk om de avond af te ronden met een pint aan de toog, zeker nu we ook nog ondervonden hebben dat de prijzen in de hotels of campings heel schappelijk zijn.

 

De volgende ochtend vertrekken we vroeg richting Fish River Canyon. De ochtendzon zorgt vaak nog voor de mooiste zichten en mooiste fotoís.

De weg vanuit Ai Ais naar Fish River is op zich al een mooie trip, zelfs dan al genieten we van de landschappen en de indrukwekkende vergezichten.

 

Aan de main lookout van de canyon is het gelukkig nog rustig. Er werd wel net een grote bus toeristen gedropt, maar die maken eerst de wandeling naar een ander uitkijkpunt.

Onze eerste indruk van de canyon?? Misschien moeten we toegeven dat we stilaan toch een beetje verwend geraken doordat we al veel gezien hebben, maar we waren niet overdonderd.

De canyon is mooi, zeker weten, maar komt het dan eventueel door de sobere kleuren dat we niet onmiddellijk verkocht waren??

Hoewel, toegegeven, hoe langer en beter we doorheen de canyon keken, des te mooier hij werd. De rivier die er doorheen loopt, fish river, stond vrijwel volledig droog. Het is ons inmiddels ook duidelijk dat we ons in een warme en droge periode bevinden. Zowat alle rivieren die we sinds de start van onze trip kruisten stonden stuk voor stuk droog.

 

Na de main viewpoint maken we de korte wandeling van waar we nog andere zichten krijgen op de kloof. Vervolgens rijden we met de auto nog naar een aantal uitkijkpunten en besluiten we rond het middaguur dat we het hier wel gezien hebben.

 

We hebben nog helemaal geen idee waar we vanavond zullen terechtkomen of overnachten. We rijden en bekijken onderweg, afhankelijk van het tijdstip, waar we op zoek gaan naar een volgende kampplaats. Of dat een goede strategie is, geen idee. We zijn nu eenmaal niet goed voorbereid en kunnen niet anders dan dag per dag bepalen wat er op het programma zal staan.

 

birds_back.gif                birds_up.gif                 birds_next.gif

TeamCameltoe_Sponsors_htm_smartbutton2.gif