Reisperiode:

 12, 13 en 14 november 2011

Traject:

Maseru - Malealea - Quthing

Maseru:

Overnachting

Lesotho Durham Link

Gelegen nabij vliegveld: weinig kampeermogelijkheden in de hoofdstad. Campsite ligt langs een meer en is rustig, tenzij er een feestje gepland staat. Oke voor kort verblijf.

prijs: 100R/p

Malealea:

To Do

Wandeling naar Waterval

Prachtige plek voor een wandeling in een bijzondere omgeving. Wij deden de wandeling naar de waterval, vertrekkende van Malealea Lodge zonder gids, gewoon de rivier stroomopwaarts volgen en je komt er wel. We wandelden ongeveer 4u, zo nu en dan geraakten we het pad kwijt, maar stroom volgen is voldoende al moet je dan soms wel even klimmen.

 

LET WEL: weg naar Malealea vanuit Maseru is ‘te doen’ met gewone auto, maar van daaruit verder zuidwaarts is af te raden met een gewone wagen vanwege stevige bergpassen en de slechte staat van de weg (gravel).

Quthing:

Overnachting

Orange River Lodge

Er zijn geen campings in Quthing ! Wij troffen gelukkig een vriendelijke dame in Orange River Lodge die ons voor 100R op de parking van het hotel liet kamperen, de eigenares had ons voordien al weggestuurd. We mochten de toiletten aan de receptie gebruiken, douche tegen betaling. We aten er een lekkere pizza in het restaurant (tip: 1 pizza is voldoende voor 2 personen)

prijs: 100R

 

TeamCameltoe_Sponsors_htm_smartbutton2.gif